Gebed, maandag 1 juni 2020

01-06-2020

Schapen, bokken, hanen en kippen,
In de morgen wandel ik mijn rondje langs dijken, over weilanden en paden totdat ik weer in mijn dorp ben. God spreekt door Zijn schepping.
Op één van mijn wandelingen zag ik een schaap wat uitgebroken was. en andere keer zag ik meerdere schapen en lammeren buiten dezelfde kooi.
Een stukje verder sprak ik een vrouw aan. Zij vroeg waar het was en zei vervolgens dat de beheerder van die schaapskooi geen goede herder was en zijn omheining nooit in orde heeft. Zij bemoedigde mij met de woorden: 'maak je niet druk want schapen blijven altijd in de buurt van de kooi.' Buiten het feit dat ik het zielig vond voor deze beesten zat hier ook een mooie geestelijke les in.
Wat mij ook opviel dat er regelmatig een witte hen rondliep rond deze schaapskooi. Automatisch legde ik een link met een heilige die in en oud liep als een soort bescherming. Echter deze heilige zag eruit alsof zij het heel druk had en liep rond als een kip zonder kop, stuurloos of overspannen.
Een stuk verderop, langs een dijk al bijna aan het eind van mijn wandeling, trof ik een haan aan. Deze zag er fors uit en liep rechtop. Hij was donker van kleur en had een nek die goud-bruin was. Meestal bevond hij zich in de beboste kant van de weg. Aan de andere kant van de dijk was ook een kooi maar deze stond vol met bokken.
Het geestelijk beeld bij de zwarte haan en de bokken is een demonische macht.
Op een ochtend na een bocht in het pad stonden bij de schaapskooi 2 hanen en 6 hennen. Allemaal donker van kleur. De witte hen was nergens meer te bekennen.
Automatisch trok ik de vergelijking met een gemeente(schaapskooi) met een slechte herder.
Een herder die zijn omheining niet goed in orde heeft. Het was alsof er dieven kwamen om te roven.
2 Tim. 3: 5-8:
Ze doen wel alsof ze heel godsdienstig zijn, maar ze geloven niet werkelijk in God. Blijf vér bij dat soort mensen vandaan. Zulke mensen komen met smoesjes de huizen binnen. Dan krijgen ze met hun praatjes goedgelovige vrouwen in hun macht. Vooral vrouwen die verkeerde dingen doen en maar doen waar ze zin in hebben. Zulke vrouwen blijven aldoor vragen stellen, zonder ooit de waarheid van God te gaan geloven. Ze doen er niets mee. Zulke mensen verzetten zich tegen de waarheid.

De satan heeft systematisch zijn plannen uitgestippeld om te komen tot een climax die wij nu aanschouwen.
De tijd is kort. Een ieder wordt nu gevraagd zich voor te bereiden. Waarvoor?
2 Tim 3: 1-4:
Onthoud dat de laatste tijd van de wereld een moeilijke tijd zal zijn. Want de mensen zullen alleen maar aan zichzelf denken. Ze zullen hebzuchtig, trots en overmoedig zijn. Ze zullen God beledigen en ongehoorzaam zijn aan hun ouders. Ze zullen ondankbaar en slecht zijn en nergens respect voor hebben. Ze zullen liefdeloos en trouweloos zijn. Ze zullen leugens over andere mensen rondvertellen, geen zelfbeheersing hebben, wreed zijn en een hekel hebben aan goede mensen. Ze zullen verraderlijk, roekeloos en trots zijn, en meer houden van plezier maken dan van God.

Let it rain
https://youtu.be/ccoIvchSJB0

Gebed 1: Waakzaamheid

 • Heer geef waakzaamheid aan Uw kudde. Dat zij zien als er gaten vallen in de omheining van de schaapskooi

 • Heer laat ons waakzaam zijn opdat wij de geest van manipulatie zullen herkennen.

 • Geef ons een waakzaam hart voor wolven in schaapskleren.

 • Heer bescherm ons tegen valse leer. Dat ons hart waakzaam is als er een half of vals evangelie verkondigt wordt. Geef in ons hart een volledig evangelie maar ook de vrijmoedigheid om dit te verkondigen.

 • Laat ons waken met olie in onze lampen en de bruidegom verwachten.

 • Heer geef besef bij christenen van een verhoogde demonische activiteit op dit moment. Laat onze reactie niet angst zijn, maar laat ons de duivel weerstaan in de naam van Jezus door Uw woord te lezen en in de geest te bidden zodat hij van ons zal wijken.

Gebed 2: Voorbereiding

 • Heer geef een diep besef van de verdrukking die er al is en die zal toenemen. Haal de schellen voor onze ogen vandaan en de proppen uit onze oren. En laat ons zien wat er op dit moment werkelijk speelt zodat wij niet alleen zullen bidden maar ons gaan reorganiseren naar een gemeenschap die van U is!

 • Een gemeenschap waar apostolische wijze gaven worden uitgeleefd, waar een ieder een woord heeft, waar de orde wordt bewaard door de wijsheid van Uw geest. Waar wordt gebeden in de Geest. Waar Uw Geest waait zoals die dat deed met Pinksteren.

 • Geef dat deze Pinksteren een gemeenschap gaat opstaan die bereid is om te belijden dat leraren en herders te veel eer hebben gekregen. Dat U de eer gaat krijgen doordat vanuit de kerk in zijn essentie apostelen, profeten, evangelistende ruimte krijgen en er een nieuwe dynamiek ontstaat geleid door Uw Geest.

 • Bid dat de gemeenschap van Christus zich voorbereid door stralend wit linnen aan te trekken. Dat zij bekleed zal zijn met Christus. Dat zij gelooft dat zij ook werkelijk het lichaam is.

 • Dat de gemeenschap gelooft dat de tijd nabij is dat Christus Zijn bruid Israël spoedig zal halen en dat ook wij begrijpen dat er binnenkort herstel plaatsvindt met de gemeente en Israël. Dat we mogen zien dat de zomer nabij is omdat de takken van de olijfboom zacht worden.

Gebed 3: uitgaan als apostelen

 • Heer geef besef van het wachten destijds toen U zei: 'Wacht in Jeruzalem'. Een tijd van transitie van discipel naar apostel.

 • Heer geef apostelen in deze tijd. Geef 'gezondenen' van U in deze tijd. Zij die bereid zijn om op zoek te gaan naar 'zonen van vrede' om vervolgens in dat huis te blijven, alle zieken te genezen en discipelen te maken.

 • Heer geef vernieuwing in ons denken. Laat de Heilige geest komen met kracht en met vuur.

 • Ik bid dat de gemeenschap bewust wordt van de noodzaak van de doop in de Heilige Geest.

 • Bid dat kerkleiders uitgaan en elkaar gaan opzoeken. Dat zij hun gemeenteleden aanmoedigen om in wijken bij elkaar te komen.

 • Dat de livestream met de voeten op de bank vervangen wordt door de kleine samenkomst.

 • Bid voor premier Rutten die 1e Pinksterdag voor het eerst in zijn leven een kerk heeft bezocht. Dat hij aangeraakt is door de Heilige geest en nooit meer hetzelfde zal zijn.

 • Vanaf vandaag mogen we met 30 personen samenkomen. Bid dat dit in alle wijsheid gebeurt. Dat voorzorgmaatregelen getroffen worden vwb de juiste luchtventilatie, hygiëne etc.

 • Heer zegen de kerken die Uw wil doen.

 • Laat het Woord een prominente plaats innemen nu we niet mogen zingen. Geef dat wij het Woord dag en nacht overdenken. Dat we de bereidheid hebben om met elkaar het Woord te bespreken i.p.v. wereldse zaken.

  Visie voor de eindtijdgemeente

Maak een gratis website.