Gebed, maandag 3 augustus 2020

03-08-2020

STUDIE VAN HET BOEK OPENBARING (Tirza)
Deel 3: Openbaring 1:14b

'...en Zijn ogen waren als een vuurvlam...' (Openbaring 1:14b)

Jezus verschijnt hier met ogen als vuur. Hebr. 12:29 zegt: 'Want onze God is een verterend vuur.' In de eindtijd zal Hij uiteindelijk alles wat niet onwankelbaar is, verteren met Zijn vuur van zuiverheid (2 Petrus 3:11-14). Zodat alleen alles wat onwankelbaar is - wat zuiver en rein is - zal blijven (Hebr. 12:26-27).

Zou het zo kunnen zijn dat Jezus Zich openbaart met 'ogen als van vuur' aan het begin van het boek Openbaring, zodat wij door in Zijn ogen te kijken, al voordat het hele eindtijdscenario begint in Openbaring, ons nu al kunnen laten reinigen door Zijn vuur van alles wat nog wankelbaar is in ons leven? Zodat in ons alleen het onwankelbare over zal blijven en wij straks door alles heen dus onwankelbaar staande zullen kunnen blijven?

Ons blootstellen aan Jezus' reinigende vuur kan misschien beangstigend en confronterend klinken. Maar we mogen er óók aan denken dat Jezus' ogen van vuur betekenen dat Hij een vurige passie voor óns heeft (Hooglied 4:9). 'Ik heb jullie lief, zoals Mijn Vader Mij liefheeft!' (Joh.15:9GN). Het betekent ook dat de liefde die Hij voor ons heeft, ontzettend zuiver is. De liefde die Hij voor ons heeft, is onwankelbaar. Als wij zo kunnen vertrouwen op Zijn liefde, kunnen we ons met een gerust hart overgeven aan Zijn reinigende vuur dat alles uit ons leven zal branden wat wankelbaar is en ons stevig zal doen staan in de tijd die komen gaat.

Ik wil hier graag kort iets persoonlijks bij schrijven als bemoediging. Een aantal jaren geleden had ik een droom waarin God mij mijn levenspad liet zien. Ik zag toen dat er allemaal dingen op dat pad gingen komen die best moeilijk en heftig waren. Maar terwijl ik dat zag, ervoer ik in die droom zo'n ontzettend diepe aen sterke liefde van God voor mij en dat Hij door die moeilijke dingen heen heel toegewijd in mijn leven aan het werk was om mij sterk en krachtig te maken, zodat ik niet zou bezwijken in de tijd die zou gaan komen. De liefde van God voor mij steeg ver boven al die moeilijke dingen uit.

Misschien maak je ook moeilijke dingen mee in je leven op dit moment en voel je Gods aanwezigheid niet. Toch mag je vertrouwen dat Hij heel veel van je houdt en ontzettend toegewijd in je leven aan het werk is. Je mag Hem vragen om Zijn diepe liefde en toewijding aan jou te openbaren.

Gebed
*Vraag de Heilige Geest je een diepe openbaring te geven van Gods toegewijde liefde voor jou die boven alle moeilijkheden uitstijgt.
*Vraag Jezus je te reinigen met Zijn vuur van alles in je leven wat nog wankelbaar is, zodat je in de tijd die komt, dwars door alles heen, onwankelbaar zult kunnen staan.

Lied: I surrender/sponteneous
https://youtu.be/ganByZCU3MI

Praktisch
Ook vandaag gaan we weer bidden voor ons land via zoom.
Elke dag (behalve zondag) om 13:00uur.
Welkom om mee te bidden!
Link is steeds dezelfde:
https://us02web.zoom.us/j/89992928646?pwd=N0xITENXcjdvVWFieVpGckpSVldkQT09

Maak een gratis website.