Hannah's gebed

11-11-2020

Lezen: 1 Samuël 2: 1-10
Hannah's verhaal in de Bijbel:

Hannah's verhaal is een van de bekendste verhalen van met geloof vervulde vrouwen die in de Bijbel worden genoemd. Haar verlangen naar een kind en het donkere seizoen van wachten heeft ertoe geleid dat talloze vrouwen (en mannen) zich hebben verdiept in deze pagina's van 1 Samuël, hoofdstukken 1-2. In die tijd bracht onvruchtbaarheid in de Bijbel een gezin tot grote schaamte. Omdat kinderen werden geteld als Gods zegen, was het voor elk paar een moeilijke last om met onvruchtbaarheid te worden geconfronteerd.

Hierbij de vijf manieren waarop Hanna's geloof ons in deze tijd kan helpen versterken:

1. Hannah wist waar ze met haar problemen naartoe moest - rechtstreeks tot God in gebed.
"In elke situatie is de timing van God perfect."
Een sleutelvers in dit hoofdstuk zegt dat_' de Heer haar schoot had gesloten_' (vs. 5,6). Dat lijkt misschien wreed van God om te doen. Misschien begrijpen we niet wat er achter zijn doeleinden schuilt, net zoals we zijn plannen niet altijd volledig kunnen zien in onze problemen. Maar we kunnen er zeker van zijn dat Gods beslissing een plan had. Hij deed het toen, en hij doet het nu. In elke situatie is zijn timing perfect.

2. In haar gebrokenheid en pijn vertrouwde Hannah op Gods macht en bekwaamheid om voor haar te werken.
Ze vertrouwde erop dat God in staat was om dit wonder te doen waar ze om vroeg. Ze wist dat Hij de enige was die haar gebed kon horen en een antwoord op haar verlangen kon geven. Hannah was een vrouw van groot gebed.

3. Ze geloofde dat God zou doen wat Hij zei dat Hij zou doen.
Zodra Hannah onderweg was, was ze niet langer bedrukt. Ze wist in haar hart dat God aan het werk was. Ze had geloof in haar God die altijd trouw is. Ze twijfelde niet, ze maakte zich geen zorgen.

4. Hannah was trouw en sterk om haar einde van het gebed hoog te houden als een toewijding aan Gods plan en soevereiniteit.
God zal nooit toestaan ​​dat onze pijn en gebrokenheid het laatste woord hebben. Hij zal altijd meer geven en overvloedig zegenen, zelfs midden in onze moeilijkste seizoenen. De zegeningen zien er misschien anders uit dan we aanvankelijk hadden gedacht, maar wees gerust, er is een grote diepte van geloof, doorzettingsvermogen en karakter die voortkomen uit die donkere seizoenen. En God zal Zijn Geest van barmhartigheid en genade uitstorten in onze tijden van grootste nood.

5. Zij prees God voor de manier waarop Hij had gewerkt.
"... vertrouw Hem, net zoals Hannah deed."
Hoewel het soms moeilijk is om te zien en te begrijpen wat God doet en waarom het antwoord op onze diepste verlangens zo lang duurt, kunnen we erop vertrouwen dat Hij onze gebeden hoort en aan het werk is. Zijn timing lijkt ons misschien niet goed, maar we weten niet alles wat Hij weet. Hij vraagt ​​ons gewoon om Hem te vertrouwen, net zoals Hannah deed. Hij nodigt ons uit om tot Hem te komen en onze hartenkreten, onze pijn, onze verlangens en onze gebrokenheid te brengen. Hij zal ons nooit wegsturen of doof zijn voor onze strijd. Hij is volledig te vertrouwen, volledig liefdevol en volledig vriendelijk.
Net zoals Hanna God prees omdat hij een "Rots" was, kunnen ook wij volledig op Hem steunen. In onze steeds veranderende, hectische wereld kan het moeilijk zijn om te weten wat, of wie, we echt kunnen vertrouwen. Maar God is zeker, Hij is ons vaste fundament, onze vaste Rots. We kunnen op Hem vertrouwen, die nooit verandert, om ons in elke tumultueuze tijd stabiel te houden. Onze God is voor altijd trouw.
Wat ons vandaag ook tegenkomt, onze hoop is op Hem. Hij zal nooit falen. En Hij is altijd bij ons.

Lied: Hannah's song
https://youtu.be/re5EIUIXbhc

Gebedpunten:
* We danken U voor Uw trouw! Voor Uw betrouwbaarheid! Voor Uw timing!
* Heer, we geven onszelf, ons vraagstuk, over aan U. Spreek ook tot ons Uw persoonlijk woord dat ons geloof geeft! Help ons om U standvastig te vertrouwen zoals Hannah deed.
* We bidden voor onze eigen gezinnen maar ook de gezinnen in ons land, de vaders, moeders, kleine kinderen, grote kinderen, oma's en opa's....... we bidden voor relaties, voor wijsheid en inzicht, voor oplossingen en vooral dat ze naar U toe gaan als Bron van hun leven! Kom elke zoekende tegemoet, Heer!
* We bidden speciaal voor de kinderen die in misbruik situaties leven. Verlos hun leven Heer, en beng hen op veilige liefdevolle plaatsen
* We bidden Voor Het Leven, pro-Life. Dat vele kinderen bewaard blijven en het levenslicht mogen zien.
* We bidden voor de online Mars voor het Leven die zaterdag wordt gehouden!
https://www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven/
* We bidden voor diepgaande verontwaardiging over abortus in ons land, en dat dit gaat stoppen!
* We bidden voor wijsheid om het Goede Nieuws te brengen naar een wereld die zo gebroken is.

Maak een gratis website.